De visita a l'Institut del Teatre!

De visita a l'Institut del Teatre!

El divendres passat vam fer una visita amb els usuaris del centre de dia a l'Institut del Teatre. Allà vam tenir el privilegi de poder assistir a un assaig de la companyia semiprofessional IT Dansa, un projecte pedagògic creat el 1996 per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, com a curs de postgrau per al perfeccionament de la formació de joves ballarins i ballarines. 

La principal missió de la companyia és proporcionar als graduats en dansa oportunitats de pràctica professional de dos anys —el temps que dura el postgrau— amb coreografies de destacats artistes i amb un programa d'actuacions al circuit teatral. Al llarg de la seva trajectòria, IT Dansa ha estrenat més de 30 coreografies i ha fet més de 300 actuacions.

Va ser un autèntic privilegi poder assistir al assaig i ens vam meravellar amb el talent artístic dels ballarins. 

Després, vam fer una visita guiada pel Museu de les Arts Escèniques, MAE, el centre de referència d’informació i recerca de les arts escèniques catalanes i aplega dins seu una biblioteca, un arxiu i un museu. Els seus objectius principals són: preservar la memòria de les arts escèniques de Catalunya recollint tota la documentació associada (textos, programes de mà, esbossos escenogràfics, figurins, vestits…), donar suport a la docència i la recerca que s’imparteix als diferents centres docents de l’Institut del Teatre, difondre i preservar els fons bibliogràfics, museístics i d’arxiu; i donar resposta a les demandes d’informació sobre les arts escèniques catalanes.

Com sempre, ens sentim molt afortunats de tenir aquestes oportunitats de conèixer nous espais. Moltes gràcies a l'Institut del Teatre per fer-ho possible!

2018-04-16T14:34:54+00:00